Spiller det noen rolle hvilken kirke vi tilhører?

SPØRSMÅL & SVAR

Av Richard L. Gurgel
Spørsmål: Hvorfor er det viktig hvilken kirke vi tilhører når det fins medlemmer av den hellige kristne kirke innenfor alle kristne kirkesamfunn?
Svar: Vi takker Gud for at hvor enn evangeliet blir forkynt, vender hans ord ikke tomt tilbake, selv når det er omgitt av falsk lære. Til tross for det falske som også gis rom der, stoler vi på at Gud alltid kommer til å frelse noen.

Men, dette reduserer ikke faren ved å blande sannhet og løgn. Det handler rett og slett om åndelig gift sammen med åndelig mat. Falsk lære sprer seg som kreftsvulster (2 Tim 2,17). Den er i konstant virksomhet for å ødelegge den åndelige helsen til de som lytter til den eller tror på den. Selv om vi takker for Den Hellige Ånds under når han bevarer troen hos noen til tross for den alvorlige faren med falsk lære, advarer Skriften gang på gang de troende mot falske lærere og falsk undervisning. Slike lærer og de som presenterer dem frarøver mange troen.

Derfor følger vi apostelen Peters kjærlige formaning: «Lengt som nyfødte barn etter ordets rene melk, så dere ved den kan vokse til frelse. For dere har smakt at Herren er god» (1 Pet‬ ‭2‬,2‬-‭3‬). Akkurat som vi ønsker oss sunn mat og drikke som er til det beste for kroppen vår, ønsker vi den sunneste mat og drikke for sjelen. Gud vil at vi lærer oss å elske smaken av den rene melken, evangeliet om hans nåde, slik at vi ikke kan nøye oss med noe annet for vår sjel enn den rene åndelige melk.
(fra boken «This We Believe, Questions and Answers», s. 183)
(Tidskriften Biblicum, nr 4/2009)

0 kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *